Türkmenistanda diplomy tassyklanyan Ukraina Döwletindaki uniwersitetlerin sanawy

Türkmenistanda diplomy tassyklanyan Ukraina uniwersitetlerinin sanawy

                                               Siz hem Uniwersitet talyby bolmak isleyanizmi?!
                                              Synagdan geçmezmikam diyip pikir edyanizmi?!
                Alada etman! “PROFMET”-in kömegi bilen Uniwersitede yerleşmek öran ansat.
                                                                ÜSTESİNEDE SYNAGSYZ!

Hut şu wagt, Uniwersitet programmalary bilen wezipande beygelmek, hunar derejanı yokarlandyrmak, höwes eden bölümünde okamak we arzuw-isleglerini amala aşyrmak mümkinçiligi öz elinde. Eger senin Uniwersitet okamak arzuwyn bar bolsa, TÜRKİYE sana garaşyar!

 

Iwan Franko ad.Ivan Franko National
Lwow milliUkraine
University of Lviv
uniwersiteti
Lwow milliUkraineLviv Polytechnic National
politehniki uniwersitetiUniversity

 

Taras Şewçenko ad.Taras Shevchenko National
Kiýew milliUkraine
University of Kyiv
uniwersiteti

Türkmenistanda diplomy tassyklanyan Ukraina uniwersitetlerinin sanawy

Ukrayna’da Eğitim

Ukrayna eğitim alanında yüzyıllardır kendisini kanıtlamış olmanın getirdiği öz güven ile eğitimde devrim niteliğinde uygulamalara yer vermektedir. Tarihte bakıldığında en eski ve köklü eğitim kurumlarının Avrupa’nın doğusunda yani Ukrayna ve Rusya’da olduğu bilinmektedir. Bu sebeple Ukrayna üniversiteleri dünya genelinde en çok ilgi gören eğitim kurumları arasında yer alır.

 

Ukrayna üniversiteleri incelendiğinde hem fiziki şartların hem de kurum yönetimlerinin nitelikli üniversite eğitimi almak için uygun olduğu görülmektedir. Ukrayna’da bulunan üniversite kampüslerinin geneli teknolojiye uyumlu, modern ve çağımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek eğitim kurumlarıdır. Bilgisayar uygulamalarının haiz olduğu derslik ve sınıflar, son teknolojiyi barındıran laboratuvar ve atölyeler kadar, öğrencilerin kaynak ihtiyacına cevap verebilecek bilgisayar donanımlı kütüphaneler ile eğitim hakkı sunulmaktadır.

Sistem olarak dünya genelinde en çok takdir toplayan eğitim sistemlerini uygulayan Ukrayna üniversitelerinin genelinde Bologna anlaşmasının kriterlerine uyumlu eğitim hakkı verilmektedir.  Üniversitelerin her biri Avrupa Üniversiteleri Birliği üyesi olup, yapılan çalışmalar birliğin denetleme bölümü tarafından takip edilmektedir.  Ayrıca Ukrayna üniversitelerinde yer alan akademisyen ve öğretim görevliliklerinin özgeçmişi incelendiğinde, her birinin kendi alanında başarılı çalışmalara imza atmış, üzerine aldığı sorumluluğun bilincinde olarak görevlerini yerine getirdiği görülmektedir.

Ukrayna bilimsel çalışmaların beşiği denilebilir, bu sebeple yükseköğretime gösterilen hassasiyet öğrencinin en nitelikli ve modern eğitim programlarına dâhil edilmesinin yolunu açmaktadır. Bu durum öğrenciye başarı olarak geri dönmektedir. Dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki üniversiteler ile eşdeğerde eğitim hakkı kazanan öğrencinin geleceğine daha sağlam adımlar ile yol almasında etkili olmaktadır.

Şunlara Bakabilirsin

Türkiyenin en iyi üniversiteleri

Türkiyenin en iyi üniversiteleri

Türkiyenin en iyi üniversiteleri listesi her sene güncellenmekte. Dünyanın en iyi üniversitelerinin sıralandığı Times Higher …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir