Namık Kemal Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihi 2020

Namık Kemal Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihi 2021 | Bahar Dönemi

Namık Kemal Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihi 2021

Namık Kemal Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihi 2021

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

Fen Bilimler Enstitüsü

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU, DEĞERLENDİRME, SONUÇ AÇIKLAMA VE KAYIT TARİHLERİ

Online Başvuru Tarihi                                                 29 Aralık 2020 – 12 Ocak 2021
Giriş Sınavı Tarihi                                                        20 Ocak 2021
Asıl adayların kesin kayıt tarihi                                 8 – 9 – 10 Şubat 2021 (3 gün)
Yedek adayların kesin kayıt tarihi                            16 – 17 Şubat 2021 (2 gün)

DOKTORA PROGRAMINA BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KAYIT TARİHLERİ

Online Başvuru Tarihi                                                      29 Aralık 2020 – 12 Ocak 2021
Giriş Sınavı Tarihi                                                             20 Ocak 2021
Asıl adayların kesin kayıt tarihi                                      8 – 9 – 10 Şubat 2021 (3 gün)
Yedek adayların kesin kayıt tarihi                                 16 – 17 Şubat 2021 (2 gün)

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (uzaktan öğretim) PROGRAMINA BAŞVURU, DEĞERLENDİRME VE KAYIT TARİHLERİ

Online Başvuru Tarihi                                                29 Aralık 2020 – 12 Ocak 2021
Giriş Sınavı Tarihi                                                       20 Ocak 2021
Asıl adayların kesin kayıt tarihi                                8 – 9 – 10 Şubat 2021 (3 gün)
Yedek adayların kesin kayıt tarihi                           16 – 17 Şubat 2021 (2 gün)

Namık Kemal Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihi 2021

BAŞVURU TARİHLERİ ve ONLİNE BAŞVURU:

Başvurular 29 Aralık 2020 ile 12 Ocak 2021 tarihleri arasında Enstitü web sayfasında bulunan online başvuru linkinden aşağıdaki hususlara göre yapılacaktır.

 

ÖNEMLİ: Adayların Online Başvuruda dikkat etmesi gereken hususlar;

2020- 2021 Bahar yarıyılında kontenjanı bulunan Anabilim Dalına başvurmak isteyen adaylar, istenen bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girip, kıyafet yönetmeliğine uygun vesikalık fotoğraflarını “jpg” formatında ve ekrana tam sığacak şekilde yükledikten sonra çıktı alacaklardır.

Çıktısı alınan bu belge; Başvuru Dilekçesi yerine geçecek ve resmî belge niteliği taşıyacaktır. Bu nedenle adayların istenen bilgileri girerken dikkat etmeleri gerekmektedir.

Online başvuru yapıldıktan sonra adaylar, yukarıda belirtilen tarihte Başvuru Dilekçeleri (İmzalı) ile birlikte başvuru yaptığı Anabilim Dalının Sınav Jürisi tarafından yapılacak mülakat sınavına alınacaklardır. (Bu aşamaya kadar, Başvuru Dilekçesi dışında herhangi bir belge talep edilmemektedir.)

Mülakat sınavına girmeyen adaylar başarısız sayılacaktır.

Mülakat sınavı sonrası yapılan değerlendirme sonucuna göre başarılı olan ve kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar, kesin kayıt tarihlerinde aşağıda belirtilen belgeleri eksiksiz bir şekilde şahsen Enstitüye teslim edeceklerdir.

Eksik, yanlış veya belirtilen özellikleri taşımayan belge sunanların kayıtları, kazanmış olsalar dahi kesinlikle yapılmayacaktır.

Online başvuruda bildirilen ve sınavın değerlendirilmesinde kullanılan bilgiler ile kesin kayıtta teslim edilecek belgelerdeki bilgilerin farklı olması durumunda adayın sınavı iptal edilecektir.

 

Namık Kemal Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihi 2021

KESİN KAYITTA GEREKLİ BELGELER:

Enstitümüzce “ASLI GİBİDİR” onayı yapılmaktadır.

Ancak; Diploma/ Mezuniyet Belgesi, Transkript vb. gibi onaylı istenen belgelerin asıllarının mutlaka beyan edilmesi gerekmektedir. Fotokopisi getirilen belgelere, belgenin aslı olmadan Enstitümüzce onay yapılmayacaktır.

Ayrıca, “Aslı Gibidir” onayı için belge ile fotokopisinin birlikte getirilmesi gerekmektedir. Enstitümüzde fotokopi hizmeti sunulmamaktadır.

Başvuru Dilekçesi (Online sistemden alınacak) (İmzalanarak Mülakat Sınavı Jürisine teslim edilecek)

Özgeçmiş

Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi(onaylı). (Geçici Mezuniyet Belgesi üzerinde geçerlilik süresi belirtilmemiş ise belge tarihinden en fazla 2 yıl geçmiş olmalıdır)

Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların Lisans, Doktora programları için başvuracak adayların Lisans/Yüksek Lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği (yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları denklik belgesi.)

Not belgesi /Transkript (Aslı veya Aslı Gibidir Onaylı).

Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge

getirmeleri zorunludur.

ALES sonuç belgesi

¬Yüksek Lisans ve Doktora Programına başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’ndan başvurduğu programın

puan türünde en az 55 (doktoraya tezsiz yüksek lisans veya lisans diploması ile başvuranların ALES’den başvurduğu programın puan türünde en az 80) standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi veya eşdeğer uluslararası sınav sonuç belgesi.

ALES sınav sonucunun geçerlilik süresi 5 yıldır.

Yabancı uyruklular için ALES sonuç belgesi istenmez.

Doktora programına başvurabilmek için YÖKDİL’den en az 55 puan veya Üniversitelerarası Kurulca (ÜAK) eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınması zorunludur (e-YDS vb. gibi) (yabancı dil eşdeğerlikleri için osym.gov.tr) (Yabancı Dil sınavları 5 yıl süre ile geçerlidir).

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Fotoğraf (kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun) 2 adet

Erkek adaylar için yeni tarihli “Askerlik Durum Belgesi” (adayın son askerlik yoklamasını yaptırmış haliyle)

DEĞERLENDİRME:

Türk uyruklular:

Adayların başvurularının değerlendirilmesinde, ALES puanının % 50’si, mülakat puanının % 30’u, lisans/yüksek lisans ağırlıklı not ortalamasının % 20’si dikkate alınır. Adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının Yüksek Lisans programları için başarı puanının en az 65, Doktora programları için başarı puanı en az 70 olması gerekir ve en yüksek puandan en küçüğüne doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

Yabancı uyruklular: Yabancı uyruklu öğrencilere mülakat sınavı yapılmamaktadır. Gerekli belgeler hakkında ilgili Enstitüsünden bilgi alabilirler.

Başvuru evrakları Enstitüye elden teslim edilecektir.

Yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri ve özgeçmişleri esas alınır. Yabancı uyruklu adayların ayrıca Türkçe bildiklerini belgelemeleri veya Namık Kemal Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından yapılacak Türkçe Yeterlilik sınavında başarılı olmaları gerekir. “Sağlık alanları” haricinde kendilerinden daha önce öğrenim gördükleri kurumların tanınıp tanınmadığına dair Yükseköğretim Kurulu’ndan tanınma belgesi (Mülteciler hariç) almaları gerekir.

Yabancı uyruklu öğrencilerin Doktora başvurusu için kendi ana dilleri hariç Almanca, Fransızca, İngilizce dil sınavından en az 55 almış olmaları gerekmektedir.

Yüksek Lisans ve Doktora Programları için yapılan mülakat sınavına girmeyen adaylar başarısız sayılır.

Online başvuruda bildirilen ve değerlendirmede kullanılan bilgiler ile kesin kayıtta teslim edilecek belgelerdeki bilgilerin farklı olması durumunda adayın kaydı iptal edilecektir.

 

Başvuran adayların başarı sıralaması lisans mezuniyet notuna göre sıralanır. İlan edilen kontenjan sayısı kadar aday, kesin kayıt yaptırmaları için enstitü internet sayfasında ilan edilir. Asıl listeden kontenjan dolmadığı takdirde ilan edilen gün ve saatte yedek listeden başarı sıralamasına göre kayıt alınır.

Kesin Kayıtta İstenecek Belgeler:

Başvuru Dilekçesi (Online sistemden alınacak, imzalı)

Diploma/Çıkış Belgesi aslı veya mezun olunan üniversite tarafından onaylı fotokopisi, (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır)

Not Durum Belgesi aslı veya mezun olunan üniversite tarafından onaylı fotokopisi, (aslının ibraz edilmesi halinde fotokopisi Enstitü tarafından onaylanır)

2 adet fotoğraf

Özgeçmiş

ALES Sonuç Belgesi ve Doktora Programlarına Kayıt İçin YDS Sonuç Belgesi

Nüfus Cüzdan fotokopisi

Askerlik Durum Belgesi (son bir aylık)

Harç Dekontu (Tezsiz Programa Kayıt Olacak Öğrenciler İçin Gereklidir ve Kesin Kayıttan Sonra Harç Ücreti Yatırılmalıdır.)

 

İnönü Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2021

 

Şunlara Bakabilirsin

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2021

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2024

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2024 İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İstanbul’un merkezinde yer alıp, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir