2020 yös sınavları ne olacak?

2020 Yös Sınavları Ne Olacak?

2020 Yös Sınavları Ne Olacak?

2020 Yös Sınavları Ne Olacak?

Aylardır Türkiye’de etkisini sürdüren Korona virüs salgını nedeniyle birçok kamu kurum ve kuruluşlarında, aynı zamanda üniversitelerde de virüsle mücadele kapsamında önlemler ve tedbirler alınmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Yükseköğretim Kurulunca, bütün rektörlüklere gönderilen yazıda,. Korona virüs (Kovid-19) nedeniyle üniversitelerde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmaması yönünde kararın alındığı duyurulmasıdır.

2020 Yös Sınavları  Ne Olacak?

Bu kapsamda üniversitelerde eğitim, sadece uzaktan öğretim, açık öğretim ve dijital öğretim yöntemi ile yapılacak ve derslerin teorik kısımlarının gerekli teknik alt yapı. Ve yeterliğe sahip olmaları halinde uzaktan ve dijital öğretim yöntemle yapılması konusunda üniversiteler yetkili olacak diye kararda belirlendi.

Korona virüs salgını nedeniyle üniversitelerde okulların durdurulası bu sene üniversite başvurusu yapacak sınavlara katılacak olan  binlerce üniversite adaylarını da derinden etkiledi. Bu konu üniversiteye yeni başvuru yapmak isteyen, üniversite giriş sınavlarına katılmak isteyen  adayları yakından ilgilendiren bir konu haline geldi. Herkesi meraklandıran  asıl soru ise 2020 Yös Sınavları Ne Olacak?

2020 Yös Sınavları İptal mi Olacak?

Türkiye Üniversitelerinde okumak isteyen yabancı uyruklu öğrenci adayları için üniversiteler tarafından düzenlenen. Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı bir diğer adıyla YÖS. sınavı da bu süreçte mecbur ertelendi. Hatta bazı üniversiteler her yıl düzenlemiş oldukları YÖS sınavlarını bu sene iptal ettiler. Bazı Üniversiteler erteleyip ilerleyen günlerde bir tarih verirken, bazı üniversiteler ise YÖS sınavını ertelediklerini duyurdular ama hangi tarih olacağını ilerleyen günlerde açıklayacaklarını bildirdiler.

Üniversite sınavları ile ilgili karar verme konusunda yetkili olan YÖK tarafından duyurulan en son kararda YKS (.Yükseköğretim Kurumları Sınavı – Türkiye’de liseyi tamamlayan. Türk vatandaşlarının üniversite kazanmak için girdikleri sınav) sınavlarının  27 – 28 Haziranda uygulanacağı bildirildi. YÖS sınavlarıyla ilgili ise şimdilik YÖK tarafından açıklanan genel bir karar yok ama en azından bu karara göre şu sonuca varılabilir.

Eğer YKS sınavları düzenlenmeye başlayacaksa demek ki YÖS sınavları da komple iptal olmaz, birkaç üniversite iptal etse dahi yine birçok üniversite her sene olduğu gibi bu senede YÖS sınavını düzenleyecektir. Tabi artık belki her sene var olan sınav merkezlerinin tamamı bu sene sınav yapar diyemiyoruz. Çünkü bu olaylardan dolayı artık sınav merkezleri de azalabilir. Sınavlar tekrar tekrar ertelenerek çok geç tarihlere alınırsa belki bu sene üniversitelerde okul dönemi de çok geç başlayabilir.

2020 Yös Sınavları Erteleniyor mu?

Tabi ki de bunların hepsi bir ihtimal. Bu salgından dolayı artık net bir şeyi kimse söyleyemez oldu. Ama bizim yapmamız gereken bu süreçte üniversiteler tarafından yapılacak olan güncel duyuruları takip etmek olacak.

Ayrıca eğer de bu sene YÖS sınavı hiç yapılmadı diyelim ya da yapılsa dahi sizin sınava girme niyetiniz yok yine de dert etmeyin. Eğer bizimle iletişime geçerseniz biz size sınavsız bir şekilde üniversite kazanmanıza yardımcı. oluruz hem de yüzde yüz garantili PROFMET güvencesiyle.

Biz Profmet Danışmanlık olarak yılların bilgi birikimi ve tecrübesiyle üniversite kazanmak isteyen bütün ülkelerden. Gelecek olan öğrenci adaylarına Türkiye’de sınavsız üniversite kazanmaları konusunda yardımcı olmaktayız. Örgün ve Açıköğretim programlarında en iyi bölüm tercih etmelerinde. yakından ilgilenip profesyonel anlamda danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Siz de eğer bu sene bir üniversite öğrencisi olma hayalinde iseniz tam da şu anda doğru adrestesiniz. Haydi o zaman şansınızı kaybetmeyiniz!

Şunlara Bakabilirsin

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2021

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2024

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2024 İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İstanbul’un merkezinde yer alıp, …

3 Yorumlar

  1. Sizinle nasıl iletişime geçebilirim ? Sınavsız üniversiteye girebilme konusunda belirlediğiniz yardıma nasıl talepte bulunabilirim ?

  2. Sizinle nasıl iletişime geçebilirim? Türkiyede okumak istiyorum sınavsız üniveristeye girebilme konusunda belirlediğiniz yardıma nasıl talepte bulunabilirim?

  3. iyi gnler ben irandan yaziyorum eger yos sinavi iptal edilirse oyrenci kabulu nasil olacak ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir