Türkmenabat - İstanbul Özel Uçak Seferi Duyurusu

Türkmenabat – İstanbul Özel Uçak Seferi Duyurusu

Türkmenabat – İstanbul Özel Uçak Seferi Duyurusu

Dün Türkmenabat’tan İstanbul’a 26 Haziran 2020 Tarihinde Düzenlenecek olan Özel Uçak Seferine ilişkin duyuru yapıldı. T.C. Aşkabat Büyük elçiliğinin Twitter hesabından yapılan bu habere göre  Türkmenistan’da bulunan ve Türkmenistan ile ülkeler arasındaki uçuşların durdurulması nedeniyle Türkiye’ye  dönemeyen Türk vatandaşları için 26 Haziran Cuma günü THY tarafından Türkmenabat-İstanbul istikametli bir özel uçak seferi gerçekleştirilecektir.

Büyükelçilik tarafından yayınlanan haberin detayları ise şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçiliğimizin girişimleriyle,. Türk Hava Yolları (THY) tarafından Türkmenistan’dan Türkiye’ye dönme taleplerini Büyükelçiliğimize bildiren Türk vatandaşlarının Türkiye’ye gidişlerinin sağlanması amacıyla,. Türkmenabat-İstanbul güzergahında, 26 Haziran 2020 tarihinde,. Türkmenistan saati ile saat 01.00’de (25 Haziran’ı 26 Haziran’a bağlayan gece) bir uçak seferi gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Söz konusu uçak seferine katılmak için THY’nin Aşkabat Bilet Satış Ofisi’ne (+993- 610-144-33). yolcu pasaportlarının aslı veya fotokopileriyle birlikte başvurularak bilet temin edilmesi gerekmektedir. (Türkiye’ye gitme taleplerini daha önce Büyükelçiliğimize iletmiş olan vatandaşlarımızın listesi, başvuru halinde bilet kesilebilmesini teminen THY’nin Aşkabat Ofisi’ne iletilmiştir.)

THY tarafından bahse konu sefere katılacak her yolcu için bilet ücreti 450 ABD Doları ve bagaj limiti 40 kg olarak belirlenmiştir (Bilet fiyatında değişiklik olması halinde duyurulacaktır). Ayrıca, yolcuların laptop ve el çantası haricinde, beraberlerinde el bagajı taşımasına izin verilmeyecektir. Bu hususlara ilişkin ilave bilgilerin, THY’nin Aşkabat Bilet Satış Ofisinden de teyit edilmesi mümkündür.

Türkmenabat – İstanbul Özel Uçak Seferi Duyurusu

Bahse konu sefere Türkmenabat dışındaki şehirlerden katılınması halinde, bulunulan şehirden Türkmenabat’a yönelik iç hat uçak biletlerinin. Türkmen Havayolları satış ofislerinden temin edilmesi gerekmektedir. İç hat uçak seferlerinde yolcu başına bagaj limitinin 20 kg olduğu ve fazla bagaj için Türkmen Havayollarına ek ücret ödenmesi gerektiği hususu hatırda tutulmalıdır.

Diğer taraftan, Türkmenistan makamlarınca COVID-19 pandemisiyle mücadelede alınan önlemler kapsamında, tahliye amacıyla gerçekleştirilen seferlerde, tüm ülkelerin vatandaşlarından. Türkmenistan’dan ayrılırken COVID-19 hastalığının olmadığını kanıtlayan sağlık raporu ibraz etmeleri talep edilmektedir. Bahse konu uygulama çerçevesinde, THY’nin uçak seferine katılacak tüm vatandaşlarımızın, seyahatlerinden 24 saat önce COVID-19 testi yaptırmaları ve bahse konu sağlık raporunu temin etmeleri gerektiği Türkmen makamlarınca bildirilmiştir.

Türk Hava Yolları Temmuz Ayı Yurt Dışı Uçak Seferleri

 

Şunlara Bakabilirsin

Türkiyenin en iyi üniversiteleri

Türkiyenin en iyi üniversiteleri

Türkiyenin en iyi üniversiteleri listesi her sene güncellenmekte. Dünyanın en iyi üniversitelerinin sıralandığı Times Higher …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir