Türkmenistan Vatandaşlarının Aşkabat Türk Konsolosluğu Vize Başvurularıyla İlgili Duyuru

Türkmenistan Vatandaşlarının Aşkabat Türk Konsolosluğu Vize Başvurularıyla İlgili Duyuru

Türkmenistan Vatandaşlarının Aşkabat Türk Konsolosluğu Vize Başvurularıyla İlgili Duyuru

 

Türkmenistan Vatandaşlarının Aşkabat Türk Konsolosluğu Vize Başvurularıyla İlgili Duyuru

Aşkabat Türk konsolosluğu Türkmenistan Vatandaşlarının Vize Başvurularını Alıyormu?

Bu yazımızda sizlere Türkmenistan’dan Türkiye için vize almak isteyenleri, ayrıca Aşkabat’taki Türk konsoloslukla ilgili işlemleri olan herkesi yakından ilgilendiren yeni bir haberden bahsedeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti Aşkabat Büyükelçiliği resmi web sayfasında Konsolosluk Şubesinin İşleyişinde Yapılan Düzenlemelerle ilgili haber yayınladı. Haberin detayları ise şu şekilde:

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını sebebiyle, Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesinin işleyişinde aşağıdaki düzenlemelerin yapılması zarureti hasıl olmuştur. Bunlar:

COVID-19 hastalığı salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla, Türkmenistan tarafından alınan tedbirler çerçevesinde halihazırda kara, hava, deniz ve demiryolu ile ülkeden çıkışın mümkün olmadığı dikkate alınarak, herhangi bir mağduriyet oluşmasının önüne geçmek amacıyla, Türkmenistan’ın tarifeli dış hat seferlerinin başlamasına yeniden izin vereceği tarihe kadar, Türkmenistan vatandaşlarının vize başvuruları alınmayacaktır.

Konsolosluk Şubemizce aşağıdaki konulardaki acil işlemler, konsolosluk resmi web adresinden alınacak randevular çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

acil işlemler olarak kabul edilen işlemler.

Türkiye Cumhuriyeti pasaport başvuruları

-Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvuruları

-Vekaletname, muvafakatname, taahhütname

-Doğum bildirimleri

-Evlilik bildirimleri

-Vatandaşlık işlemleri

-Askerlik işlemleri

 

T.C. Aşkabat Büyükelçiliği Duyurusu

Türkmen ekspertiz kurumundan alınan ihracatçı kayıt formlarının onay işlemleri ve

-Türkmenistan makamlarınca talep edilen vatandaşlık ve evlilikle ilgili yazılar gibi konulardaki acil işlemler için ise telefon numaralardan arayıp hafta içi mesai saatlerinde randevu alınması gerekmektedir.

Türkmenistan makamlarınca düzenlenen ve Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanan belgelerin tasdik işlemleri Büyükelçiliğimizde yapılmayacaktır. Bu türbelgelerin Türkmenistan’ın ülkemizdeki temsilciliklerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda onaylanmak suretiyle geçerlilik kazanması mümkündür.

Olabilecek bilgi talepleri için telefon numaralardan arayıp Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi’ne ulaşılması mümkündür.

Konsolosluk Şubemizde işlem yaptırmak isteyen başvuru sahiplerinin, önceden randevu almış olmaları ve maske dâhil gerekli hijyen önlemlerini almaları koşuluyla, randevu saatinde  Büyükelçilik binasına giriş yapmalarına izin verilecektir.

Saygıyla duyurulur. Türkiye Cumhuriyeti Aşkabat Büyükelçiliği.

Türkmenistan Vatandaşlarının Türkiye Vize Başvuruları

Evet haberden de anlaşılacağı üzere Türkmenistan’da dış hat seferleri yeniden başlayana kadar, Türk konsolosluğu Türkmenistan vatandaşlarının vize başvurularını kabul etmeyeceklerini, Türkiye için vize vermeyeceklerini bildiriyor. Bu durumda Türkmenistan’dan Türkiye’ye okumak için gelmek isteyen müşterilerimizin Türkmenistan tarafından düzenlenecek olan yurtdışı tarifeli seferlerin yeniden başlatılmasını beklemeleri ve süreci yakından takip etmeleri gerekmektedir.

Halihazırda Türkiye’de bulunan ve üniversite okumak isteyen Türkmenistan vatandaşlarının ise, üniversite kazanması ve okuması için vize şartı olmayıp, başvurular için biran önce bizimle iletişime geçmeleri, sınavsız bir şekilde kazanabilecekleri en iyi devlet üniversitelerinde okuma fırsatını kaçırmamaları duyurulur!

İletişim İçin +90 552 470 9714;  +90 552 287 4795

Şunlara Bakabilirsin

Türkiyenin en iyi üniversiteleri

Türkiyenin en iyi üniversiteleri

Türkiyenin en iyi üniversiteleri listesi her sene güncellenmekte. Dünyanın en iyi üniversitelerinin sıralandığı Times Higher …

2 Yorumlar

  1. Ben Turkmenistan’da yasiyorum. Tek hayalim universiteye girebilmek. Ben okula girebilirmiyim veya giremezmiyim bilmiyorum. Turkiyedeki universiteler iyi okuttuklari icin orda okumayi hayal ediyorum. Umarim beni kabul edersiniz. Sizin degerli cevabinizi bekliyorum. Tesekkur ederim.

  2. I understood nothing honestly, so if I’m a resident of Turkmenistan I cannot enter Turkey ?? or what ??? Suppose at the moment I stay in India and I wish to fly to Turkey, can I fly or not ??
    Plus can you clarify me with this no examination entry in to universities of Turkey, Russia & Ukraine (for PG Programs only), Thank you !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir