Kaçak Yabancılar Covid-19 (koronavirüs) Aşısı Olabilir mi?
Kaçak Yabancılar Covid-19 (koronavirüs) Aşısı Olabilir mi?

Kaçak Yabancılar Covid-19 (koronavirüs) Aşısı Olabilir mi? | Eski Pasaportlulara Aşı

Kaçak Yabancılar Covid-19 (koronavirüs) Aşısı Olabilir mi? sorusu Türkiye’de yaşayan ikamet izni olmayan yabancıların en çok merak ettiği sorular arasında yer almakta. Bu yazımızda sizlere ikamet izni olmayan, kaçak durumda olan yabancıların aşı olmaları ile ilgili bilgi vereceğiz.

Kaçak Yabancılar Covid-19 (koronavirüs) Aşısı Olabilir mi? | Eski Pasaportlulara Aşı

Evet olabilir!

Yabancı Uyruklu Kişilere Covid-19 Aşı Uygulaması

Sağlık Bakanlığı Türkiye’de ikamet etmeyen ve oturma izni bulunmayan yabancı uyruklu kişilere, talep etmeleri halinde Covid-19 aşısı uygulanıp uygulanmayacağı ve uygulanacak aşı için ücret alınıp alınmayacağıyla ilgili yazısı paylaştı. Sağlık bakanlığının yayınlamış olduğu yazı aşağıda yer almaktadır.

 

 

Covid-19 Aşı Uygulamasıyla İlgili Yazı

Sayı : E-54718026

Konu : COVID-19 Aşı Uygulaması Hakkında

 

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

Ülkemizde ikamet etmeyen ve oturma izni bulunmayan yabancı uyruklu kişilere, talep etmeleri halinde COVID-19 aşısı uygulanıp uygulanmayacağı ve ücret alınıp alınmayacağı hakkında görüş talebinde bulunduğunuz ilgide kayıtlı yazınız incelenmiştir.

 

COVID-19 pandemisi nedeniyle ülkemizde alınan önlemler ve yaygın aşılama programları sayesinde vaka sayıları kontrol altında tutulmaya çalışılmaktadır. Halk sağlığının korunması ve toplumsal bağışıklık açısından aşısız bireylerin toplum içerisinde bulunması ciddi risk oluşturmaktadır. Bu yüzden aşı talep eden kişilerin aşıya erişiminin sağlanması önem arz etmektedir. Bu nedenle ülkemizde ikamet etmeyen ve oturma izni bulunmayan yabancı uyruklu kişilere;

-Aşı uygulanması esnasında sağlık kuruluşları tarafından Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesi Ek-2A listesinde bulunan S100041 kodu altında uygulama ücreti alınacak olup ayrıca aşı bedeli alınmayacaktır.

-Sağlık İl Müdürlüklerinde görevli HSYS il yöneticileri tarafından yetki verilmiş kişilerin gözetiminde, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış sağlık kuruluşlarında yapılabilecektir.  Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. ”

Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu yazınız orijinaline şu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Oturma izni olmayan yabancılara aşı uygulanması

Kaçak Yabancılar Covid-19 (koronavirüs) Aşısı Olabilir mi? | Eski Pasaportlulara Aşı

Oturma izni olmayan yabancılar aşı olabilir mi?

Ayrıca bizim de şahsen aldığımız bilgilere göre Zeytinburnu Avrasya hastanesi de Türkiye’de oturma izni olmayan kaçak durumda olan yabancılara pasaportları ile gitmeleri halinde aşı olmaları için yardımcı olacaklarını söylediler. Aşı ücretinin de 400 TL olduğu bilgisi veriliyor. aşağıda hastane bilgilerini sizlerle paylaşacağız. detaylı bilgi için hastaneyle iletişime geçip bilgi alabilirsiniz.

AVRASYA HASTANESİ

Adres: Beştelsiz Mah. 101. Sokak. No:107 (Akşemsettin Tramvay Durağı Yanı) Zeytinburnu
Sabit Telefon: +90 212 665 50 50 (Çağrı Merkezi);  GSM: 0533 666 93 81
ANAHTAR KELİMELER: Kaçak Yabancılar Covid-19 (Koronavirüs) Aşısı Olabilir mi? Eski pasaportlular aşı hangi hastanelerde aşı olabilir. İkamet izni bitenler korona aşısı olabilirmi. Yabancı uyruklular koronavirüs aşısı nasıl olur. Kaçak durumda bulunan yabancılar Türkiye’de covid-19 aşısı olabilirmi. Yabancılar covid19 randevusu nasıl alır. Kaçak kalan yabancılar aşı olabilir mi? Eski pasaportlu Türkmenistanlılar korona aşısı olabilirmi. Turkmenistan vatandaşlarına aşı uygulaması.

Şunlara Bakabilirsin

Türkiyenin en iyi üniversiteleri

Türkiyenin en iyi üniversiteleri

Türkiyenin en iyi üniversiteleri listesi her sene güncellenmekte. Dünyanın en iyi üniversitelerinin sıralandığı Times Higher …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir