Oturma İzni Randevusu Nasıl Alınır ­| Göç İdaresi Randevu

Oturma İzni Randevusu Nasıl Alınır ­| Göç İdaresi Randevu

Oturma İzni Randevusu Nasıl Alınır ­| Göç İdaresi Randevu

 

Türkiye’de bulunan yabancılar çeşitli hak ve yükümlülüklere sahiptir. İkamet izinleri bu hak ve yükümlülükler çerçevesinde yabancıların Türkiye’de kalışını yasal hale getirmektedir.

6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa göre ikamet izni Türkiye’de kalmak üzere verilen izin belgesini ifade etmektedir. Yetkili makamlar tarafından düzenlenen bu izin belgesi yabancıya ülkemizde belirli bir süreliğine ve belirli bir yerde yaşama hakkı sağlamaktadır. İkamet izni yabancının talepte bulunması, istenilen evraklarla başvurması ve talepte bulunduğu oturma izni türünde şartları taşıması halinde verilmektedir.

İkamet izni Türkiye’de kalmak isteyen yabancılara verilen izin belgesidir. Türkiye’de vize veya vize muafiyetinin süresinden fazla kalacak yabancıların, e-ikamet randevu sistemi üzerinden, şartlarını taşıdığı ikamet izni türüne müracaatta bulunması gerekiyor. Başvurusunu tamamlayan yabancılar göç idaresi tarafından belirlenen randevu gününde, yaşamak istedikleri ilde bulunan göç idaresi müdürlüğünde hazır bulunmalıdırlar.

Oturma İzni Randevusu Nasıl Alınır ­| Göç İdaresi Randevu

e-İkamet Randevu Sistemi

6458 sayılı Yabancılar Kanununun 30. maddesinde 6 çeşit oturma izni düzenlenmiş olup ilk başvuru, uzatma ve geçiş başvuruları için e-İkamet randevu sistemi ( https://e-ikamet.goc.gov.tr/ ) üzerinden online başvuru yapılmaktadır.

Göç idaresi e-Randevu başvurusu yaparken kişisel bilgilerinize, ikamet izni türünüze ve ilk başvuru, uzatma ya da geçiş başvuru yapmanız gerektiğine dikkat etmeniz gerekiyor. Yanlış başvuru yapmanız ikamet izninizin olumsuz değerlenmesine, yani ret olmasına neden olabilir.

Oturma İzni Randevusu Nasıl Alınır ­| Göç İdaresi Randevu

İsterseniz biz size PROFMET DANIŞMANLIK olarak doğru bir şekilde göç idaresinden ikamet izni randevunuzu almanız için yardımcı olabiliriz.

Ayrıca ikamet izni randevunuzu alabilmeniz için geçerli bir sağlık sigortanız olması gerekmektedir.

PROFMET DANIŞMANLIK olarak size uygun fiyatlara özel sağlık sigortası almanız konusunda da yardımcı oluyoruz.

2022 yılı Yabancı Sağlık Sigortası Fiyatları  için buraya TIKLAYINIZ.

 

iletişim için :   (0850) 255 12 94

                               (0553) 523 47 95                                                                            

                               (0552) 470 97 14                                                 PROFMET WHATSAPP İLETİŞİM

                               

 

ANAHTAR KELİMELER: E-ikamet randevu nasıl alınır. İkamet izni başvurusu nasıl yapılır. İkamet izni randevu sistemi. Göç idaresi randevu nasıl alınır. Göç idaresinden randevu nasıl alabilirim. Yabancı oturma izni randevu. Göç idaresi e-ikamet başvuru sistemi. Yabancılara randevu nasıl alınır. Yabancılar için oturma izni randevusu nasıl alınır? Oturma izni başvurusu nereye yapılır.

Şunlara Bakabilirsin

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti. Bu yazımızda Türkiye’de ikamet eden Özbekistan vatandaşları için oturma izni …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir