Türkmenistana uçuşlar ne zaman başlayacak?

Türkmenistana uçuşlar ne zaman başlayacak

Türkmenistana uçuşlar ne zaman başlayacak sorusu 2020 mart ayından beri hala da en çok sorulan sorular arasında kalmaya devam ediyor. Covid-19 sebebiyle uçak seferleri tamamen kapanan Türkmenistan için seferlerin normale dönmesi bekleniyor. Konuyla ilgili Türkiye’nin Türkmenistan Büyükelçisinin açıklamalarında yer verildi.

Türkmenistana uçuşlar ne zaman başlayacak

Türkmenistan’ın 2021 yılının 11 ayı için Türkiye’ye ihracatı %50 artarak 49 milyon doları aştı. Türkiye’nin bu dönemde Türkmenistan’a ihracatı %27,2 arttı ve iki ülke arasındaki toplam ticaret cirosu bu dönemde 1 milyar 911 milyon dolar oldu. Bu rakamlar, Türkiye’nin Türkmenistan Büyükelçisi Togan Oral tarafından Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında açıklandı. Pandemi sırasında önemi artan Trans-Hazar ulaşım koridorunun kullanılmasıyla karşılıklı ticaret hacmindeki artışın kolaylaştırıldığını ve bölgedeki kargo akışını artırma potansiyelinin büyük olduğunu kaydetti. Karantina kısıtlamalarının zorluklarını yaşayan karayolu taşımacılığı ve hava trafiğinin öneminden de bahsetti.

Buna rağmen Türk Hava Yolları bu dönemde iki ülke arasında 26 sefer gerçekleştirdi. Büyükelçi, Türkmenistan ile Türkiye arasındaki düzenli uçuşların yakın gelecekte yeniden başlamasının beklendiğini söyledi. Türkmen gazetecilerle yaptığı görüşmede Togan Oral, “tarihi” olarak nitelendirdiği 2021’de iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimini özetledi. Diplomat, Türkmenistan ile Türkiye arasında geçen yıl gerçekleştirilen üst düzey ziyaretlere değinerek, sonuçlarını ve ikili anlaşmaların ilerlemesini anlattı. En önemli olaylar arasında devlet başkanlarının karşılıklı ziyaretleri yer alıyor: Türkmenistan’ın Türk Devletleri Teşkilatı’nda gözlemci olduğu Kasım ayında Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov’un İstanbul’a ve iki hafta sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın Aşkabat’a yaptığı dönüş ziyareti. Diplomat , Türkmenistan’da hüküm giymiş bir dizi Türk vatandaşının yeni bir hayata başlama fırsatı bulması ve Müslümanların kutsal bayramı olan Ramazanda anavatanlarında evlerinde kutladıkları Mayıs 2021’deki af eylemi için Türkmen hükümetine şükranlarını dile getirdi.

Yukarda yer alan Aşkabat’daki Türk büyükelçinin ifadelerine göre yakında Türkiye Türkmenistan uçak seferlerinin yeniden başlanmasının beklendiğini görebiliriz. Umarız bu beklenti en kısa zamanda gerçekleşir ve uçak seferleri 2 yıl aradan sonra yeniden başlar.

@profmet_official

#turkmenistan🇹🇲 #turkmenistanucuslar

♬ orijinal ses – PROFMET DANIŞMANLIK

Türkmenistan Yolları Ne zaman Açılacak

Öğrenciler İçin Kapılar Açılacak mı?

Türkmenistan’dan yurtdışına gitmek isteyen öğrenciler için yollar açılacak mı? ”TÜRKMENİSTAN BİLİM MİNİSTİRLİĞİ” geçen sene ağustos-eylül aylarında Türkiye’de üniversite eğitimi almak için gelecek türkmen öğrencilerden ellerinde üniversitelerden kabul mektupları olanların başvuruları kabul ettiler ve aralık, ocak aylarında öğrenciler Türkiye’ye geldiler. Onların istedikleri tarihlerde evraklarını hazırlayıp yetişemeyen öğrenciler Yurtdışına çıkış yapamadılar. Onun için bu sene evraklarınızı erkenden hazırlamanızı ve Türkiyede bir üniversite kazanarak davetiyeleriniz hazır olmasını tavsiye ederiz.

Üniversite başvuruları demişken tekrar şunu vurgulamak isteriz ki, Türkiye’de yabancı uyruklu olanlar için üniversite kazanmak Türk vatandaşlarına nazaran çok daha kolay. Yani yabancılar Türkiye’de sınavsız bir şekilde üniversite kazanabiliyorlar. Ve hatta hem çalışıp hem okuyup bir meslek sahibi olmak isteyenlere de açıköğretim okuma fırsatı sunuluyor. Eğer sizin de bir üniversite hayaliniz varsa ister örgün okumak isteyin, ister açıköğretim okumak isteyin her iki konuda da sizlere profesyonel hizmet sunmaya hazırız. Bu konularda danışmanlık hizmeti almak için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.

Üniversite işlemleri için bizi arayabilirsiniz: +90-553-523-47-95 , +90-552-470-97-14

 

anahtar kelimeler: Türkmenistan’a uçuş yasağı varmı. Türkmenistan uçuş yasağı. Türkmenistan uçuşları durdurdu. türkmenistan’a uçuşlar ne zaman başlayacak 2022. Türkmenistan’a uçuş varmı. türkmenistan’a ne zaman uçuş var. türkmenistan uçuşlar.Turkmenistan Airlines. Türkmenistan howa yollary. Türkmenistan hava yolları. Göç idaresi.

Şunlara Bakabilirsin

Türkiyenin en iyi üniversiteleri

Türkiyenin en iyi üniversiteleri

Türkiyenin en iyi üniversiteleri listesi her sene güncellenmekte. Dünyanın en iyi üniversitelerinin sıralandığı Times Higher …

2 Yorumlar

  1. Aşkabat Türkmenistan ucak seferleri ne zaman başlayacak

  2. Türkmenistan ucuşları ne zaman başlıcak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir