Tek Giriş Vize Harcından Muaf Olan Ülkeler

Tek Giriş Vize Harcından Muaf Olan Ülkeler 2024

Tek Giriş Vize Harcından Muaf Olan Ülkeler 2024 | Oturma İzni Harcı

Ülkemizde vize muafiyetinin veya turizm amaçlı giriş vizesinin vermiş olduğu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancılarla, öğrenim, çalışma vb. sebeplerle kalmak isteyen yabancıların, Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarından tek giriş vize harcı ödeyerek kalış amaçlarına uygun vize almaları gerekmektedir. Bu tek giriş vize harcı 2024 yılı için  5.476,00 TL .

Vize muafiyeti veya turizm amaçlı giriş vizesinin sağladığı muafiyetle ülkemize gelen, dolayısıyla tek giriş vize harcı ödememiş olan, ancak, daha sonra çalışma, öğrenim, uzun süreli ikamet vb. nedenlerle kalış amacı değişen yabancılara ikamet tezkeresi tanzim edilirken, ilgi (a) Genelge gereğince 492 sayılı Harçlar Kanunu (6) sayılı tarifede belirtilen miktarda, kendilerinden tek giriş vize harcı da tahsil edilmektedir. Bununla birlikte, “karşılıklılık ilkesi” uyarınca vize harcı ödemekten muaf tutulan ülke vatandaşlarından, herhangi bir sebeple ikamet tezkeresi alacak veya süresini uzattıracak olanlardan vize harcı alınmamaktadır.

Tek Giriş Vize Harcından Muaf Olan Ülkeler 2024

1. Azerbaycan
2. Bosna Hersek
3. Çekya (Çek Cumhuriyeti)
4. Ermenistan
5. Güney Afrika Cum.
6. Güney Kıbrıs Rum Kesimi (GKRY)
7. Irak
8. İran
9. Kazakistan
10. Kuveyt
11. K.K.T.C. (Kuzey Kıbrıs Türk Cum.)
12. Lüksemburg
13. Malta
14. Rusya Federasyonu
15. Yeni Zelanda

İkamet İzni Harcından muaf olan ülkeler 2024

Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İrlanda, Kosova, Nepal, Sri Lanka, Suriye ve Türkmenistan 2011 yılından itibaren karşılıklılık ilkesi çerçevesinde ikamet izni harcından muaf tutulmuştur.

 

İkamet izni harç ücretleri 2024

İkamet izni harç ücretleri yazımızı okumak için TIKLAYINIZ.

 

ANAHTAR KELİMELER: oturma izni harcını ödemeyen ülkeler, oturma izni harç ücretlerini hangi ülkeler ödemiyor, ikamet izni harç ücretlerini ödeyen ülkeler, ikamet izni harçları ne kadar, tek giriş vize harcını ödeyen ülkeler, tek giriş vize harcını ödemeyen ülkeler, tek giriş vize harcı ne kadar, Türkmenistan için oturma izni harçları ne kadar, Özbekistan için ikamet izni harç ücretleri ne kadar, Azerbaycan vatandaşları tek giriş vize harç ücreti ödüyorlar mı, İran vatandaşları tek giriş vize harç ücreti ödüyorlar mı, Kazakistan vatandaşları tek giriş vize harç ücreti ödüyorlar mı, oturma izni harcından muaf olan ülkeler.

Şunlara Bakabilirsin

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti. Bu yazımızda Türkiye’de ikamet eden Özbekistan vatandaşları için oturma izni …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir