İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2021

İstanbul Teknik Üniversitesi 2021 yılı Bahar dönemi için Yüksek Lisans başvuru tarihleri belli oldu. 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı lisansüstü başvuru şartları Türk vatandaşları için ayrı ve Yabancı uyruklular için de ayrı olarak belirlenmiştir.

T.C. VATANDAŞI ADAYLARIN LİSANSÜSTÜ BAŞVURULARI

İstanbul Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne “İTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği”ne ve “İTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Senato Esasları”na göre 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı bahar döneminde aşağıda belirtilen Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır.

İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2021

Lisansüstü Önkayıtları ve Gerekli Belgeler:

Önkayıt Tarihleri:  15 Şubat 2021  (saat 17:00 ye kadar) tarihine kadar http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/lisansustu/basvuru/  adresinden ön kayıt yapılması gerekmektedir. Ön kayıt işlemi, belgelerin sisteme nasıl ekleneceği ve referans verme işleminin nasıl yapılacağı konusunda yukarıda belirtilen web adresinde açıklama yapılmıştır.

Önkayıt Esnasında PDF Formatında Sisteme Eklenmesi Gereken Belgeler;

1) BAŞVURU SIRASINDA SİSTEME YÜKLENECEK FOTOĞRAF VESİKALIK FORMATTA OLMALIDIR. HİÇ FOTOĞRAF YÜKLEMEYEN VEYA İSTENİLEN FORMATTA FOTOĞRAF YÜKLEMEYEN BAŞVURULAR KESİNLİKLE DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.

2) Mezun olduğu/olacağı tüm Yüksek Öğretim Kurumlarından alınmış olan Lisans ve Yüksek Lisans derslerini ve notlarını gösterir belgeler (transkript veya diploma eki) (lisans ve yüksek lisans transkriptlerinin imzalı ve mühürlü olması gerekmektedir)(diploma eki isim ve soyad görünecek şekilde tüm sayfalar yüklendiği taktirde kabul edilecektir)

Lisans derecesi ile doktora programına başvuru yapacak olan adayların en az 3.0 ortalamaya sahip olması gerekmektedir (programların uygun görmesi halinde bu değer arttırılabilir).

3) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), GRE veya GMAT sınav sonuç belgelerinden biri.

ALES ve GRE Belgesinin geçerlilik süresi 5 yıldır.

Yüksek Lisans programlarına başvuran adayların ALES Sayısal puanının 55, Lisans derecesi ile doktora programına başvuru yapacak olan adayların ise ALES Sayısal puanının 80 taban puanından az olmaması gerekmektedir.

GRE sınavının quantitative bölümünden en az 610 (yeni sistemde en az 149) puan olması gerekmektedir.

GMAT Belgesi ile başvuru sadece talep eden programlar için kabul edilebilecektir. GMAT sınavından en az 450 puan ile başvuru kabul edilecektir.

 NOT: YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 16ıncı maddesinde yapılan bazı değişiklikler doğrultusunda; “Doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık/diş hekimliğindeuzmanlık/veteriner hekimliğinde uzmanlık/eczacılıkta uzmanlık mezunlarının” lisansüstü programlara başvurularında “ALES koşulu aranmayacağı” ancak adayların değerlendirmeye alınabilmesi için Üniversite Senatoları tarafından bir puan belirlenmesi ve söz konusu puanın ALES puanı olarak hesaplamalara dahil edilmesi gerektiği anlaşılmaktadır. Söz konusu Yönetmelik değişikliği Üniversitemiz tarafından değerlendirilmiş olup; doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık/diş hekimliğinde uzmanlık/veteriner hekimliğinde uzmanlık/eczacılıkta uzmanlık mezunlarının lisansüstü programlarımıza yapacakları başvurularda, daha önce mezun oldukları doktora/sanatta yeterlik/uzmanlık programlarına kayıt olurken kullandıkları ALES belgelerinin, alanına bakılmaksızın, puanları en az 55 olmak koşuluyla başvurular sırasında kabul edilmesi ve söz konusu belgelerdeki puanların değerlendirmeler sırasında ALES puanı olarak değerlendirmeye dahil edilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır. Söz konusu koşul, Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren tüm lisansüstü programlar için belirtildiği şekilde uygulanacaktır.

ALES Değeri yazılırken virgülden sonraki tüm haneler ve sınava giriş tarihi doğru olarak yazılmalıdır. Yuvarlama yapılmamalıdır.

4) İngilizce yeterliliğini gösterir ve İTÜ Senatosu tarafından kabul edileceği belirtilmiş belgelerden biri Yüksek Lisans başvurularında dil belgesi zorunlu belge değildir. Geçerli dil belgesi olmadığı halde programa kabul alan öğrenciler kesin kayıtlarını yaptırabilir ancak hiçbir şekilde ders alamazlar. Doktora başvurularında yabancı dil belgesinin kesin kayda kadar getirilmesi gerekmektedir. Kesin kayıtta yabancı dil belgesi sunmayan Doktora öğrencilerinin kesin kaydı yapılmayacaktır. Geçerli olmayan bir dil belgesi başvuru sırasında yüklenirse belge ve girilen yabancı dil değeri sistemden çıkarılacaktır. Sorumluluk öğrenciye aittir

İngilizce yeterliği için kabul edilecek belgeler ve kabul edilecek başarı alt sınırları:

YÜKSEK LİSANS İÇİNDOKTORA İÇİN
Sınav TürüNotSınav TürüNot
İTÜ’nün Yaptığı Yabancı Dil Sınavları65
YÖK Dil Sınavı65YÖK Dil Sınavı65
TOEFL (Paper Based)523TOEFL (Paper Based)523
TOEFL (Computer Based)183TOEFL (Computer Based)183
TOEFL (Internet Based)70TOEFL (Internet Based)70
YDS65YDS65
e-YDS65e-YDS65
ÜDS65ÜDS65
KPDS65KPDS65
PTE (Akademik)60PTE (Akademik)60

 

Üniversite Yönetim Kurulu’nun 15.12.2011 tarih ve 914 sayılı toplantısında alınan karar gereğince, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren Üniversitemiz lisans ve lisansüstü programlarına öğrenci kabulünde sunulan TOEFL IBT sınav sonuçlarının yurtiçindeki sınav merkezlerinden getirilmesi durumunda; sadece devlet ve vakıf Üniversitelerinin sınav merkezlerinden getirilecek olan sınav sonuçları kabul edilecektir ancak pandemiden dolayı TOEFL Home Edition başvuruda kullanılabilir.

08.08.2017 günlü ve 657 sayılı Üniversite Senatosu kararı gereğince 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren, Türkiye’de yapılan PTE Akademik Sınav sonuçları sadece devlet ve vakıf üniversitelerinin sınav merkezlerinden alındığı takdirde geçerli olacaktır.

* ÜDS,KPDS,YDS,e-YDS,YÖKDİL  sınavlarının geçerlilik süresi 5 yıldır.

* TOEFL IBT/PBT,PTE,İTÜ proficiency sınavlarının geçerlilik süresi 2 yıldır. TOEFL ITP kabul edilmemektedir.

Sisteme dil belgesi olarak TOEFL IBT internet çıktısı yükleyen öğrenciler,

internet sayfasında yer alan (view order menüsünde) konfirmasyon mailinin görütüsünüde sonuç ile beraber sisteme yüklemelidir.

5)  Niyet Mektubu (öğrencinin lisansüstü eğitimden beklentileri ve çalışmak istediği alan hakkında)

6)  Doktoraya başvuracak adayların eğitimi sırasında beraber çalışmayı planladığı danışmanından alacağı referans mektubu

7)  Referans mektubu ( Başvuru tamamlandıktan sonra referans sekmesinden kimleri referans göstermek istiyorsanız tercih seçip referans verecek kişinin mailini sisteme giriyorsunuz. Bu kişiye sistem tarafından bir link gönderiliyor ve bu linkten giriş yapıp referans formunu dolduruyor, onaylayıp tekrar sisteme geri gönderiyor. Referans mektubunun aday tarafından sisteme yüklemesi durumu söz konusu değildir)

8)  CV (Özgeçmiş)

 

İTÜ İngilizce Yeterlilik Başvuruları

İTÜ İngilizce Yeterlilik Sınavı başvuruları ve sınav hakkında detaylı bilgi http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/english_exam/ sayfasında ilan edilecektir.

İTÜ Yabancı Dillerin 3 Şubat 2021 (1.oturum)(saat:10:00) ve 5 Şubat 2020 (2.oturum)(saat:10:00) tarihlerinde yapacağı sınavların başvuruları  15-28 Ocak 2021 tarihleri arasında  yapılacaktır.

önemli not: Ön koşullarda yer alan mezun olunan bölüm ile ilgili kısım başvuran aday tarafından dikkate alınmalıdır. Adayların başvurdukları programa kabul edilmemeleri halinde (mezun olunan programla ilgili olarak) sorumluluk öğrenciye aittir. Kontenjanlar doldurulmak zorunda değildir.

NOT 1: ALES, GRE, GMAT ve not ortalamalarının başarı alt sınırları program bazında değişebilir. Programlarla ilgili ön koşullara ve kontenjanlara Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı http://www.sis.itu.edu.tr/ web sitesinden ulaşılabilir.

NOT 2: Doktora programlarına Yüksek Lisans derecesi ile başvuru yapan adayların minimum not ortalamasının 3.0 (eğer programın farklı bir koşulu yok ise) olması gerekir.

İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2021

Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Lisansüstü Başvurular

Kabul Başvurusu (YABANCI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI İÇİN GÖRÜŞME GEREKMEZ)

Yabancı uyruklu Öğrenciler İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans programlarına şu bağlantı yoluyla başvurmalıdırlar: http://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/luyabanci/basvuru/

Başvurular  29 Ocak 2021 (17:00 kadar)  tarihine kadar devam edecektir

Yukarıdaki başvuru bağlantısında nasıl başvurulacağı, gerekli belgelerin nasıl yükleneceği ve nasıl öneri ekleneceği hakkında ayrıntılı bilgi bulunmaktadır.

Başvuru İçin PDF Formatında Yüklenmesi Gereken Belgeler;

1)     Adayın, mezun olduğu veya olacağı üniversiteler tarafından verilen tüm lisans ve / veya lisansüstü düzeydeki dersleri ve notlarını içeren resmi transkriptleri.

Başvuru   sonrası Doktora programlarına başvuracakların mezun oldukları lisans derecesi 4.00 üzerinden en az 3.0 kümülatif not ortalaması olması gerekiyor.

2)     Akademik Personel ve Lisansüstü Giriş Sınavı (ALES), GRE veya GMAT ile ilgili puanları içeren belgelerden biri (ALES, GRE ve GMAT 5 yıl geçerlidir.)

Yüksek Lisans Programlarına başvuranların ALES Sayısal puanının minimum 55 olması gerekir.

Lisans düzeyinde derecesi olan ve Doktora programlarına başvuracak onların ALES Sayısal puanı en az 80 puan olmalıdır.  (Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik programları için ALES asgari puanı şartı aranmamaktadır.)

GRE kantitatif bölümünde gerekli olan  610 (yeni sistemde asgari minimum 149).

Sanat ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Programlarına başvuranlar GMAT sertifikası ile başvurabilirler. GMAT ile 450 minimum puan o adaylar için gereklidir.

3)     İTÜ Senato esaslarına göre kabul edilen İngilizce Yeterlilik Belgelerinden biridir.

İngilizce yeterliği için kabul edilecek belgeler ve kabul edilecek başarı alt sınırları yukarda verilmiş olan tablo ile aynıdır.

Master başvurularında İngilizce sertifikası zorunlu değildir.

Herhangi bir yüksek lisans programına kabul edilen öğrenciler, İngilizce sertifikası olmadan kayıtlarını tamamlayabilirler ancak geçerli bir İngilizce sertifikası teslim edilene kadar ders alamazlar.

Doktora programına başvuranların kayıt dönemine kadar İngilizce sertifikası vermeleri gerekmektedir. Kayıt sırasında geçerli bir İngilizce sertifikası vermezlerse, kayıt olmayacaklardır.

4)  Niyet mektubu

5)  Özgeçmiş

6) Referans Mektubu

Uygulanan her program için iki referans mektubu gereklidir. Yüksek Lisans uygulamalar için , o NE bu öneri harflerin öğrenci ile çalışmış bir akademik eğitmen tarafından hazırlanacak gereklidir.

Doktora başvurularında adayların doktora eğitimleri sırasında birlikte çalışmayı planladıkları danışmanlardan tavsiye mektuplarından birinin verilmesi gerekmektedir .

Referans mektubu, aday tarafından değil referans alınan kişi tarafından sisteme yüklenir

Not 1:  ALES, GRE, GMAT sınavlarından gerekli olan minimum puanları ve minimum kümülatif not ortalaması Yüksek Lisans ve Doktora’ya göre farklılık gösterebilir.

Programlar için gereklilikler ve kontenjanlar Kayıt Ofisi Web sayfasında verilmiştir.

Türkiye’de Yüksek Lisans ve Doktora programlarına yabancı uyruklu öğrenci kabul eden diğer üniversiteler, o üniversitelerin başvuru tarihleriyle ilgili bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz. Buraya tıklayın : Yüksek Lisans ve Doktora Başvuru Tarihleri

 

Anahtar Kelimeler: İstanbul Teknik Üniversitesi 2021 yılı Bahar dönemi için Yüksek Lisans başvuru tarihleri belli oldu. İTÜ 2021 yılı Bahar dönemi için Yüksek Lisans başvuru tarihleri belli oldu. İTÜ yüksek lisans başvuru tarihleri 2021. İTÜ Bahar dönemi Lisansüstü başvuru 2021. İTÜ yüksek lisans sonuçları 2020-2021. İTÜ tezsiz yüksek lisans ücretleri 2021

Şunlara Bakabilirsin

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2021

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2024

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2024 İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İstanbul’un merkezinde yer alıp, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir