Fatih ve Esenyurt İlçesinde Yabancılara İkamet İzni Kısıtlaması

Fatih ve Esenyurt İlçesinde Yabancılara İkamet İzni Kısıtlaması

Fatih ve Esenyurt İlçesinde Yabancılara İkamet İzni Kısıtlaması ile ilgili Göç idaresi Genel Müdürlüğü bir duyuru yayınladı. Bu yazımızda yabancıları yakından ilgilendiren bu önemli duyuruyla ilgili bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Fatih ve Esenyurt İlçesinde Yabancılara İkamet İzni Kısıtlaması

Geçtiğimiz günlerde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ”İstanbul ili Fatih ve Esenyurt ilçesinde ikamet etmek isteyen yabancıların ikamet izni talepleri hakkında” diye bir duyuru yayınladı. Genel müdürlüğün resmi web sayfasında yer alan bu duyuruya göre:

İstanbul ilinde;

-Fatih ilçesi için; 6458 sayılı Kanunun 31 inci maddesinin birinci fıkrasının (j) bendi (yatırım amaçlı) kapsamındaki kısa dönem ikamet izni talepleri ile Fatih ilçesindeki üniversitelerde kayıtlı öğrencilerin öğrenci ikamet izni talepleri hariç olmak üzere;

-Esenyurt ilçesi için; 6458 sayılı Kanunun 31 inci maddesinin birinci fıkrasının (j) bendi (yatırım amaçlı) ve taşınmazın Esenyurt ilçesinde olması koşuluyla aynı maddenin (b) bendi (taşınmaz amaçlı) kapsamındaki kısa dönem ikamet izni talepleri ile Esenyurt ilçesindeki üniversitelerde kayıtlı öğrencilerin öğrenci ikamet izni talepleri hariç olmak üzere;

Esenyurt ve Fatih ilçelerinde 15.01.2021 tarihinden itibaren yapılan ilk başvurular kabul edilmeyecektir.

Haberden anlaşılacağı üzere artık Esenyurt ve Fatih ilçeleri için yeni bir kısıtlama getiriliyor. Artık yeni gelen yabancılar bu iki ilçede ikamet edemeyecekler. Bu ilçelerde ikamet edenlerin turistik amaçlı yapacakları ilk başvurular da kabul edilmeyecektir. Muhtemelen bu düzenleme o ilçelerde yabancıların oluşturduğu aşırı yoğunluktan olsa gerek. Hal böyle olunca yoğunluğu önlemek için bir kısıtlama yapma gereği duydular.

Ayrıca başka bir haber sitesinin yayınladığı habere göre ise:

Göç İdaresinin yeni çıkardığı genelge kapsamında bundan sonra İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yabancılara ikamet izni amaçlı kiraya daire de verilmeyecekmiş. Haberde Fatih ilçesi için aynı durumun söz konusu olup olmadığı belirtilmemiş. Yani yabancılara ikamet etmek için kiraya daire verme kısıtlaması Fatih ilçesi içinde geçerlimi değil mi bu konuda bir bilgi yok. Ama göç idaresinin duyurduğu İstanbul’un Esenyurt ve Fatih ilçelerinde 15.01.2021 tarihinden itibaren istisnalar dışındaki yapılan ikamet izni ilk başvuruların kabul edilmeyeceği duyurusu açık ve net.

Yabancıların Türkiye’de Üniversite Kazanma Yolları

 

 

Şunlara Bakabilirsin

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti. Bu yazımızda Türkiye’de ikamet eden Özbekistan vatandaşları için oturma izni …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir