Çıkış Giriş İşlemleri | V84 Şartlı Giriş

Çıkış Giriş İşlemleri | V84 Şartlı Giriş

Çıkış Giriş İşlemleri

Çıkış Giriş İşlemleri (V84 Şartlı Giriş)

Yabancı uyruklu kişiler Türkiye’de vize veya vize muafiyeti ile yasal olarak 180 gün içerisinde en fazla 90 güne kadar kalabilirler. 180 gün içerisinde 90 günden daha fazla Türkiye’de kalan yabancılar vize ihlali yapmış sayılırlar.

11.04.2014 tarihinde yürürlüğe giren yabancıları koruma kanunun ilgili maddelerine göre vize ihlalinde bulunan yabancı uyruklu kişiler eğer kendi istekleri ile Türkiye’den çıkış yapar ve çıkarken de vize ihlalinde bulundukları sürenin para cezasını hudut kapısında öderlerse  Türkiye’ye şartlı giriş yapabilirler.

Yabancı uyruklu kişiler, Türkiye’ye tekrar giriş yapmak istediklerinde eğer haklarında farklı bir tahdit kodu bulunmuyor ise 10 gün içerisinde ikamet iznine başvuru yapmaları şartı ile Türkiye’ye giriş yapmalarına izin verilir. Verilen bu izin şarta bağlı olduğu için şartlı giriş denilmektedir.

Yabancı arkadaş, 10 günlük süreyi geçirirse, Türkiye’ye süreli giriş yasağı konulacaktır.

3 aya kadar sürede Türkiye’den çıkış yapanlar 3 ay giriş yasağı alır.

3 – 6 ay arası, 6 ay giriş yasağı alır.

6-12  ay arası, 1 yıl giriş yasağı alır.

1-2 yıl arası, 2 yıl giriş yasağı alır.

2 yılı geçiren 5 yıl giriş yasağı alır.

Vize ihlalinde bulunan yabancılar (kaçak olan) bazen hiçbir araştırma yapmadan sadece para cezası ödeyerek Türkiye’den çıkış yapmakta ve tekrar giriş yapmak istediklerinde de çeşitli problemler ile karşılaşarak büyük sorunlar yaşamakta ve Türkiye’ye giriş yapamamaktadırlar.

Çıkış Giriş İşlemleri

V84 ŞARTLI GİRİŞ NEDİR?

V84 şartlı giriş, Türkiye’de bulunan ve vize ihlali yapan yabancıları yakından ilgilendiren bir konudur. Bilindiği üzere ülkemizde yasal olarak bulunmak için kişinin vizesi olmalı veya vize muafiyeti olan ülkelerden birinin vatandaşı olmalıdır. Ülkeye yasal yollarla giriş yapmış olmasına rağmen kişi eğer vize süresi veya vize muafiyeti süresi dolunca çıkış yapmamışsa “kaçak” konumunda olacaktır. Söz konusu durum, İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından tespit edilirse kişi hakkında deport kararı verilecektir.

Vize ihlali yapan yabancı uyruklu kişi, hakkında deport kararı verilmeden Türkiye’den çıkış yaparsa sonrasında Türkiye’ye şartlı giriş yapabilir. V84 şartlı giriş yapılması her durumda mümkün değildir. Vize ihlalinde şartlı giriş için yabancı uyruklu kişinin dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Söz konusu hususları şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Vize ihlali yapan yabancı, hakkında sınırdışı edilme kararı verilmeden Türkiye’den çıkış yapmalıdır.
  2. Yabancı uyruklu kişi, ülkeyi terkettiği sırada mutlaka hakkında belirlenecek olan para cezasını ödemelidir. Para cezası ödenmeden ülkeden çıkış yapılırsa kişi hakkında Türkiye’ye giriş yasağı konulacaktır.

Yabancı uyruklu kişi, vize muafiyeti olan ülkelerden birinin vatandaşı ise çıkış yaptıktan sonra Türkiye’ye şartlı giriş yapabilir. Ancak vize alınması zorunlu olan ülke vatandaşı ise bu durumda öncelikle vize başvurusunda bulunmalı ve sonrasında şartlı giriş yapmalıdır. V84 şartlı giriş esnasında yabancı, 10 güne kadar ikamet iznine başvuracağını beyan etmeli ve taahhütname imzalamalıdır. V84 şartlı giriş ile Türkiye’ye gelen yabancı, 10 gün içinde ikamet izni başvurusu yapmak zorundadır. V84 şartlı giriş, aslında af niteliğinde bir uygulamadır. Yabancı uyruklu kişi, vize ihlalinde şartlı giriş yaparak yeniden yasal yollardan Türkiye’de ikamet etme imkanı elde edecektir. Kişinin geliş amacına uygun olarak ikamet başvurusu yapılması ve sürecin eksiksiz yürütülmesi şarttır. Aksi durumda Türkiye’ye şartlı giriş imkanından faydalanmak mümkün olmayacaktır.

Yabancıları koruma kanundan yararlanarak ülkemize yasal yollarla şartlı giriş yapmak isteyen yabancılar Türkiye’den çıkmadan önce konuyu derinlemesine araştırmalı ve gerekirse bir göç danışmanından destek almalıdırlar.

Siz de Türkiye’de yasal olarak kalabilmeniz için bu gün ilk adımı atabilir, uygun fiyatlarla yapılan çıkış-giriş gruplarımızdan birine dahil olabilirsiniz.

Şartlı giriş işlemleri için dosya hazırlığından seyahat planına, sonrasında ikamet izni alımından çalışma izni alımına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan ve gereksinimlerinizi en iyi şekilde karşılayacak Göç danışmanlarımızla görüşmek için bizi hemen arayabilirsiniz. +90 850 255 12 94

                                                       KAÇAK KALMA, YASAL KAL!

Çıkış Giriş İşlemleri

Şunlara Bakabilirsin

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti. Bu yazımızda Türkiye’de ikamet eden Özbekistan vatandaşları için oturma izni …