Oturma İzni Foto Ölçüleri Nasıl Olmalı?

Oturma İzni Foto Ölçüleri Nasıl Olmalı?

 

Bu yazımızda sizlere Oturma İzni Foto Ölçüleri Nasıl Olması gerektiğiyle ilgili bilgi vermeye çalışacağız. Geçtiğimiz haftalarda T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında ”İkamet Başvurusunda Fotoğraf Kullanımı Hakkında” başlıklı bir duyuru yayınladı. Duyuruda aynen şu ifadelere yer verildi: ”İkamet izni belgelerinde biyometrik  (ICAO standartlarında)  fotoğraf kullanımı zorunlu olup, gerek E-ikamet sistemindeki başvuru sürecinde, gerekse İl Göç İdaresi Müdürlüklerimizdeki işlemlerde aksaklık yaşanmaması adına söz konusu standartta fotoğraf uygunluğuna dikkat edilerek, gerekmesi halinde fotoğrafların dijital halinin başvuru sürecinde ilgililere teslim edilmesi önem arz etmektedir.”

Malum olduğu üzere daha önce Oturma İzni Başvurusunda kullanılan fotoğrafların nasıl olması gerektiğiyle ilgili hiçbir düzenleme yada hiçbir duyuru yoktu. Bu sebepten herkes istediği fotoğrafı ikamet izni başvurusunda kullanabiliyordu. Artık bundan sonra böyle olmayacak. Oturma izni için kullanılacak fotoğraflar gereken özellikleri taşımıyorsa randevu bile alınamayacak. Eğer alınsa bile evraklar teslim edilirken şartları sağlamayan fotoğraf kullanımı ikamet izninizin olumsuz değerlendirilmesine bile sebep olabilecek.

Bunu Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün daha sonraki tarihte yaptığı bir başka duyuruda da görmekteyiz. O duyuruda da aynen şöyle deniyor: ”Genel Müdürlüğümüz web sayfasında 05/10/2020 tarihinde yapılan duyuru ile ikamet izni belgelerinde biyometrik  (ICAO standartlarında)  fotoğraf kullanımı zorunluluğuna ilişkin başvuru sahipleri bilgilendirilmişti. Ancak yapılan incelemeler doğrultusunda konuya ilişkin gerekli önemin verilmediği tespit edilmiştir. İstenilen standartlarda fotoğraf sunulmaması halinde ikamet izni başvuru sürecinde gecikmeler yaşanacağı gibi eksik evrak gerekçesi ile başvuruların olumsuz değerlendirilebileceği hususunu kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

Oturma İzni  Foto Ölçüleri Nasıl Olmalı?

Göç İdaresinin vermiş olduğu biyometrik fotoğraf standartları ”ICAO standartları” olup, bu standartlara göre olması gereken fotoğraf özellikleri aşağıdaki gibidir:

Fotoğraf ve özellikleri:

İkamet izni işlemlerinde kullanılacak fotoğrafınızın son altı ay içinde ICAO standartlarında çekilmiş ve biyometrik olması gerekmektedir. Fotokopi veya bilgisayarda çoğaltılmış ve biyometrik olmayan fotoğraflar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Biyometrik fotoğrafınız sistem tarafından kontrol edilecek ve aşağıdaki görsellere göre değerlendirme yapılarak ya kabul ya da reddedilecektir.

a. Yüz ve saç modeliniz fotoğraf üzerinde ortalanmış olarak tamamen görünür olmalıdır. Kontrast iyi ayarlanmalı, ayrıntılar yeterince keskin ve net olmalıdır. Yüz kısmının yüksekliği 32 mm ile 36 mm arasında olmalı ve fotoğrafın %70 ile %80’ini kapsamalıdır.

Oturma İzni Başvurusunda Kullanılan Fotoğraf Nasıl Olmalı?
b. Fotoğrafınızda lekeler ve bükülmeler bulunmamalı, renkler nötr olmalı ve fotoğraf yüzün doğal renklerini yansıtmalıdır.
İkamet İzni Başvurusunda Kullanılan Fotoğraf Nasıl Olmalı?

c. Fotoğrafınız kameraya doğrudan bakarken çekilmeli, gözler net ve açık olarak görünmeli, saçlar gözleri kapatmamalıdır.
Oturma İzni Başvurusunda Kullanılan Fotoğraf Nasıl Olmalı?

ç. Fotoğrafta başınız dik konumda olmalı ve herhangi bir yöne dönük olmamalı, yüzde gülme vb. ifadeler yer almamalı, ağız kapalı olarak görünmelidir. Çene ucundan saçların başladığı bölgeye kadar sağ ve sol yüz hatlarınız tamamen görünür olmalıdır.
standartları ICAO

d. Fotoğrafınızın fonu desensiz ve gölgesiz olmalıdır. Saçlarınız koyu renk ise beyaz fon, açık renk ise orta tonda bir gri tercih edilmelidir.
Oturma İzni Başvurusunda Kullanılan Fotoğraf Nasıl Olmalı?

e. Işık yüzünüze eşit ölçüde yansıtılmış olmalı, fotoğrafta yansıma, gölge ve “kırmızı-göz” bulunmamalıdır.
standartları ICAO

f. Fotoğrafınızda gözleriniz net bir şekilde görünmeli, gözlük camı üzerinde yansımalar bulunmamalı, renkli cam veya güneş gözlüğü kullanılmamalı, gözlük camı çerçevesi gözleri kapatmamalıdır.
biyometrik fotoğraf

g. Zorunlu olarak kullandığınız gözlük vb. aksesuarlar dışında fotoğrafta şapka, başlık, pipo, vb. nesneler bulunmamalıdır.
Oturma İzni Başvurusunda Kullanılan Fotoğraf

ğ. Başörtülü fotoğraflarda yüz çene ucundan alına kadar görünür olmalı, yüzün üzerinde gölgeler oluşmamalı, başörtüsü rengi fon renginden farklı olmalıdır.
Oturma İzni Başvurusunda Kullanılan biyometrik fotoğraf

h. Küçük çocukların fotoğraflarında başka kişi veya nesneler bulunmamalı ayrıca yukarıdaki diğer hususlara dikkat edilmelidir.

biyometrik fotoğraf

 

İkamet izni biyometrik Fotograf düzenleme ile ilgili aşağıdaki sayfamıza göz atabilirsiniz:

Oturma İzni Biyometrik Fotoğraf Yapma | Ücretsiz Online Düzenleme

Şunlara Bakabilirsin

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti

Özbekistan oturma izni uzatma ücreti. Bu yazımızda Türkiye’de ikamet eden Özbekistan vatandaşları için oturma izni …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir