Çukurova Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2021 | Bahar Dönemi

Çukurova Üniversitesi Yüksek Lisans başvuru tarihleri 2021 yılı bahar dönemi için belli oldu. Lisansüstü eğitimini Çukurova Üniversitesinde devam  etmek isteyenlerin Yüksek Lisans başvuru tarihlerini kaçırmamaları gerekmektedir. Biz bu yazımızda üniversitenin lisansüstü başvuru tarihleri, başvuru koşulları ve gerekli olan sınav türleriyle ilgili bilgi paylaşacağız.

Çukurova Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2021 | Bahar Dönemi

♦ Çukurova Üniversitesi 2020-2021 Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuruları 04 Ocak – 27 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne yapılacaktır. Yatay geçiş başvuruları ise 18 Ocak – 27 Ocak 2021 tarihleri arasında yine Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne yapılacaktır.

♦ Yüksek Lisans Başvurular dört adımda yapılacak ve değerlendirilecektir.

1) Başvurular yukarıda belirtilen tarihler arasında https:/enstitubasvuru.cu.edu.tr  adresinde yer alan “Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Başvuru Sistemi” üzerinden online olarak yapılacaktır.

2) Aşağıdaki “Başvuru İçin Gerekli Belgeler/Şartlar” kısmında belirtilen belgeler başvuru anında sistemden seçilecek ya da sisteme yüklenecektir. Başvuru yapıldıktan sonra Enstitü tarafından online olarak onaylanmadan önce adaylar başvuruları üzerinde değişiklik yapabilecek veya iptal edebilecektir. Başvurular Enstitü tarafından online olarak onaylandıktan sonra değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır.

3) Enstitü tarafından başvuruların incelenmesi tamamlandıktan sonra, adaylar başvurularının onaylanıp onaylanmadığını “Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Başvuru Sistemi” üzerinden kontrol edeceklerdir. Başvurusu onaylanan adaylar ilanda yer alan “Sınav Tür ve Tarihleri”ni inceleyerek belirtilen tarihlerde çevrimiçi (online) ya da yüz yüze yapılacak olan yazılı ve/veya mülakat sınavlarına alınacaktır.

4) Kazanan adaylar Enstitü web sayfasından duyurulacak ve belirtilen tarihlerde kesin kayıtlarını yaptıracaklardır. Kazanan adaylar için belgelerin asılları kesin kayıt anında istenecek olup ilgili belgeleri beyan etmeyen adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Çukurova Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2021 | Bahar Dönemi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler ve Şartlar

♦ Başvuru için gereken tüm bilgi/belgeleri başvuru sisteminde seçtiğinizden ya da sisteme yüklediğinizden emin olmanızı öneririz.

♦ Sistemde yer alan belgelerin tekrar sisteme yüklenmesine gerek yoktur. Bu durum başvuru ve değerlendirme sürecinin uzamasına neden olmaktadır.

♦ Sistem YÖKSİS öğrencilik ve ÖSYM sınav bilgilerini bu kurumlara ait veri tabanlarından almakta olup sistem üzerinde yer almayan bilgiler için ilgili kurumlarla irtibata geçilmesi gerekmektedir.

♦ Sistemde yer almayan ve başvuru için gerekli olan belgeleri sistemde karşılık geldikleri yere yükleyiniz (örneğin dil belgesi istenilen kısım için yalnız ve yalnızca dil belgesini yükleyiniz). Birden fazla sayfadan oluşan belgeleri (örneğin transkript) taradıktan/fotoğrafını çektikten sonra tek bir dosya halinde birleştirerek (örneğin art arda çektiğiniz fotoğrafları tek bir pdf dosyasına dönüştürerek) sisteme yükleyiniz. Yüklediğiniz belgelerdeki yazıların okunabilir olduğundan emin olunuz. Başvuru evraklarının eksik ya da iyi okunamadığı durumlarda başvurunuz değerlendirmeye alınmayacaktır.

♦ Başvuru sırasında sistemsel bir sorun yaşanılması halinde https://destek.cu.edu.tr adresinden ilgili sorunu bildirebilirsiniz.

1) Tezli Yüksek Lisans Programları İçin:

♦ Lisans Diploması (Aslı gibidir veya noter onaylı kopyası) veya geçici mezuniyet belgesi veya e-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi.

♦ Yurt dışından alınan diplomalar için Yükseköğretim Kurulunca denkliğinin yapılmış olduğuna dair belge.

♦ Lisans Transkripti (Transkriptte adayın genel not ortalaması 4’lük sistemde ise YÖK 4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosuna göre 100’lük sistemdeki karşılığı alınacaktır). (Kesin kayıt sırasında e-devlet üzerinden alınan ve genel not ortalamasını gösteren belge kullanılmıyorsa lisans transkriptinin aslı gibidir veya noter onaylı kopyası teslim edilmelidir).

♦ 1 adet fotoğraf.

♦ YDS / YÖKDİL veya YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından veya Ç.Ü. Rektörlüğü YADYO tarafından yapılan yüksek lisans yabancı dil sınavından en az 50 puan almış olduğunu gösteren belge (YDS, e-YDS, YÖKDİL, KPDS ve ÜDS sınav sonuçlarının geçerlilik süresi 5 yıldır).

♦ Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı başvurularında YDS/YÖKDİL’den Almanca dilinde en az 60 puan almış olduğunu gösteren belge (Geçerlilik süresi 5 yıldır).

♦ ALES Belgesi (Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Eğitimi, Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalları için Sözel puan türünden en az 55 puan, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı için Eşit Ağırlık veya Sayısal puan türünden en az 65 puan, Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı için Sözel veya Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan ve diğer programlar için Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan).

ALES Belgesinin geçerlilik süresi 5 yıldır.

♦ Konservatuvar ve Güzel Sanatlar için ALES şartı aranmayacaktır.

2) Tezsiz Yüksek Lisans Programları İçin Gerekli Belgeler ve Şartlar

♦ Lisans Diploması (Aslı gibidir veya noter onaylı kopyası) veya geçici mezuniyet belgesi veya e-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi.

♦ Yurt dışından alınan diplomalar için Yükseköğretim Kurulunca denkliğinin yapılmış olduğuna dair belge.

♦ Lisans Transkripti (Transkriptte adayın genel not ortalaması 4’lük sistemde ise YÖK 4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosuna göre 100’lük sistemdeki karşılığı alınacaktır). (Kesin kayıt sırasında e-devlet üzerinden alınan ve genel not ortalamasını gösteren belge kullanılmıyorsa lisans transkriptinin aslı gibidir veya noter onaylı kopyası teslim edilmelidir).

♦ 1 adet fotoğraf.

♦ Tezsiz Yüksek Lisans ve Uzaktan Eğitim Programlarında yabancı dil şartı yoktur.

♦ Tezsiz Yüksek Lisans ve Uzaktan Eğitim Programlarında ALES şartı yoktur.

3) DOKTORA ve SANATTA YETERLİK PROGRAMLARI için:

♦ Lisans ve Yüksek Lisans Diplomaları (Aslı gibidir veya noter onaylı kopyaları) veya geçici mezuniyet belgeleri veya e-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgeleri.

♦ Yurt dışından alınan diplomalar için Yükseköğretim Kurulunca denkliğinin yapılmış olduğuna dair belge.

♦ Lisans ve Yüksek Lisans Transkriptleri (Transkriptte adayın genel not ortalaması 4’lük sistemde ise YÖK 4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları Tablosuna göre 100’lük sistemdeki karşılığı alınacaktır). (Kesin kayıt sırasında e-devlet üzerinden alınan ve genel not ortalamasını gösteren belge kullanılmıyorsa lisans transkriptinin aslı gibidir veya noter onaylı kopyası teslim edilmelidir).

♦ 1 adet fotoğraf.

♦ YDS / YÖKDİL veya YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından en az 55 puan almış olduğunu gösteren belge (YDS, e-YDS, YÖKDİL, KPDS ve ÜDS sınav sonuçlarının geçerlilik süresi 5 yıldır).

♦ Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı başvurularında YDS/YÖKDİL’den Almanca dilinde en az 70 puan almış olduğunu gösteren belge (Geçerlilik süresi 5 yıldır).

♦ ALES Belgesi (Türk Dili ve Edebiyatı, Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalları için Sözel puan türünden en az 55 puan, Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı için Sözel veya Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan ve diğer programlar için Eşit Ağırlık en az 55 puan).

ALES Belgesinin geçerlilik süresi 5 yıldır.

♦ Konservatuvar ve Güzel Sanatlar için ALES şartı aranmayacaktır.

4) YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI için:

♦ Üniversitemiz içindeki başka bir anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılını tamamlamış ders aşamasında olan başarılı öğrenciler başvurabilirler.

♦ Başvuru dilekçesi.

♦ Lisans diploması ve transkripti.

♦ Kayıtlı olduğu Yüksek Lisans veya Doktora programına ait güncel transkript.

♦ Doktora programına yatay geçiş yapacaklar için Yüksek Lisans diploması ve transkripti.

♦ Öğrenci belgesi.

♦ Disiplin cezası almadığına ilişkin belge.

♦ ALES belgesi (Geçerlilik süresi 5 yıldır). Başvurulan programın başvuru sırasında adaylarda aradığı ALES şartı sağlanmalıdır.

♦ Yabancı dil belgesi (YDS, e-YDS, YÖKDİL, KPDS ve ÜDS sınav sonuçlarının geçerlilik süresi 5 yıldır). Başvurulan programın başvuru sırasında adaylarda aradığı dil şartı sağlanmalıdır.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS / DOKTORA YAZILI VE MÜLAKAT SINAV TARİHLERİ
Tezli Yüksek Lisans:   02 Şubat 2021 Saat: 10.00 (Yazılı)
02 Şubat 2021 Saat: 14.00 (Mülakat)

Doktora:                       02 Şubat 2021 Saat: 10.00 (Yazılı)
02 Şubat 2021 Saat: 13.00 (Mülakat)

Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Sınavları Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 4. Maddesi Uyarınca Yazılı ve Mülakat Sınavlarından Oluşmaktadır.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS MÜLAKAT SINAV TARİHLERİ
03 Şubat 2021 Saat: 10.00

UZAKTAN EĞİTİM MÜLAKAT SINAV TARİHLERİ
03 Şubat 2021 Saat: 13.30

 

Çankırı Karatekin Üniversite Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2021 | Bahar dönemi

Şunlara Bakabilirsin

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2021

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2024

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2024 İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İstanbul’un merkezinde yer alıp, …

Bir yorum

  1. Turkmenistan tassyklayamy

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir