Türkiye'de yüksek lisans yabancılar için

Türkiye’de yüksek lisans yabancılar için

Türkiyede yüksek lisans yabancılar için nasıldır? Konuyla ilgili bilgileri bu yazımızda göreceksiniz. Yüksek lisans eğitimi almak akademik kariyer yolculuğunda önemli bir adımdır. Siz de İstanbul’da bulunan üniversitelerden birinde yüksek lisans yapmak istiyorsanız bize yazınız WhatsApp

Türkiye’de Yüksek lisans yabancılar için

Yüksek lisans ve doktora başvurularıyla ilgili bilgi sahibi olmak, akademik hedeflerinize ulaşmanızı sağlamak adına çok önemlidir. Türkiye’de Yüksek lisans programlarına başvuracak adaylardan lisans derecesine sahip olmaları beklenir. Aynı şekilde, doktora programlarına başvuran adaylardan da yüksek lisans derecesi istenir.

Tezsiz Yüksek Lisans ve İstisnalar
Ancak, tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olanlar doktora programlarına başvuramaz. Bu kuralın istisnai durumları da mevcuttur, özellikle 06/02/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıt olan öğrenciler doktora programlarına başvuru yapabilirler.

Mezuniyet Belgeleri ve Kesin Kayıt
Başvuru yapanlar, mezun olabilecek durumdaysa kesin kayıt tarihlerinde mezuniyet belgelerini ibraz etmelidir. Ancak, kesin kayıt tarihinden önce mezun olamayan öğrenciler, kazanmış olsalar dahi kesin kayıtları yapılmayacaktır.

Lisansüstü Programlar ve Kapsamı
Türkiye’de lisansüstü programlar, enstitüler aracılığıyla yürütülür. Yüksek lisans programları, tezli ve tezsiz olarak iki şekilde yürütülebilir. Yüksek lisans programlarını bitirme süresi genellikle 2 yıldır.

Türkiye’de yüksek lisans yabancılar için

Tezli yüksek lisans programı en az yedi ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Diğer bir seçenek olan tezsiz yüksek lisans programı ise en az 10 ders ve dönem projesinden oluşur.

Tıpta Uzmanlık Programları
Tıpta uzmanlık programları doktora programları ile eşdeğer düzeydedir. Bu programlar, üniversitelerin Tıp Fakülteleri ve Sağlık Bakanlığı veya Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı hastanelerde yürütülmektedir.

Türkiyede yüksek lisans yabancılar için başvuru belgeleri ve gerekleri
Başvuru aşamasında adayların genellikle tamamladıkları eğitime ait diploma, ders içerikleri, not çizelgelerinin yanı sıra referans ve niyet mektupları ile Lisansüstü Giriş Sınavı (ALES) sonuçları veya uluslararası düzeyde tanınmış bir lisansüstü giriş sınav sonucu (GRE, GMAT vb.) sunmaları gerekebilir.

Her bir üniversite ve programın yüksek lisans başvuruları için farklı kabul kriterleri bulunduğu için, adaylar lisansüstü eğitim almak istediklerinde doğrudan bizimle iletişime geçerlerse, biz PROFMET danışmanlık olarak hizmet vermeye hazırız. 

        

diğer yayınlar:

Yabancılar için Türkiye’de Açıktan Eğitim | Açıköğretim Kayıt Tarihleri

 

Şunlara Bakabilirsin

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2021

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2024

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ücretleri 2024 İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, İstanbul’un merkezinde yer alıp, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir